lördag 2 oktober 2010

Underblommans rötter och andra blommor som ska övervintras...

N
u har jag klippt ner Underblomman, Mirabilis jalapa, och tagit upp rötterna som jag ska övervintra:

Man kan övervintra rötterna som dahlian men förra vintern lyckades jag övervintra dom i rumstemperatur. Bilden till vänster är knölarna från dom blommorna. Bilden till höger är knölarna från årets frösådd. Den undre är en bild från i somras.
Jag kommer sen att linda in dom i tidningspapper och lägga i en papperkasse. I år ska jag försöka få rum med dom i ett skåp i köket som är väldigt svalt på vintern!

Jag har också tänkt att försöka övervintra lejongapsrankan och törnrosas kjortel:


Dom satt förut i hammockklätterställningen.Först klippte jag ner dom och sen grävde jag upp dom och planterat i krukor. Sen ska jag ställa dom i fönstret! Det blir spännande att se om det funkar att övervintra dom inne i rumstemperatur! Men jag har ju inget att förlora! Jag hade ju annars kastat dom!

Image and video hosting by TinyPic

3 kommentarer:

 1. Åh då ska jag oxå klippa ner mina lejongapsrankor och plantera dem i krukor! Som du säger, finns inget att förlora för blir de kvar ute så dör de garanterat! Tack för tipset!
  Ha en skön helg1
  Kram Margot

  SvaraRadera
 2. Visst är det värt ett försök. Problemet nu för tiden är väl egentigen att vi inte har någon sal eller kammare som är ljus och sval nog,min mormor övervintrade det mest otroliga saker sån. Hos mig är det inte stort som ska in..

  SvaraRadera
 3. Aha, jag har alltid tagit frö från underblomman, aldrig tagit upp knölarna ... Måste pröva :)
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.