torsdag 30 september 2010

Änglatrumpeterna blir nerklippta och lite blomnjutning!

I
dag har jag fortsatt att fixa med blommorna ute. Jag har haft den första frostnatten nu så änglatrumpeterna vid altanen såg lite hängiga ut i morse men de repade sig sen. Men nu har jag klippt ner dom mer än jag brukar göra. Man ska ju inte klippa ner under V som blomman gör och så har jag gjort alla andra år men inte i år. Jag har istället klippt riktigt mycket för dom är så stora annars och svåra att få rum med inne under vintern! Sen tycker jag att mina har blommat sent i alla fall! Så här ser dom ut nu:

På bordet står pelargoner och fuchsior som ska in på övervintring. I natt får allt fiberduk på sig för jag orkar inte ta in allt ännu!

Vi får se hur änglarna blir nästa år! Men nu när dom inte är så stora så ska jag försöka omplantera dom tidigare. I år planterade jag om dom när det var så varmt ute att det gick att ta ut dom och det blev alldeles för sent! Det var kanske därför dom blommade så sent! Nästa år ska jag försöka plantera om dom redan i feb-mars!  Vi får se om jag har ork till det då!

Jag har också klippt bort blommorna på fuchsiorna men jag har så svårt att bara slänga blommorna! Så jag satte änglatrumpetblommorna i en vas och gjorde ett blomarrangemang på fuchsiablommorna:Det gäller att passa på att njuta av blommorna så länge man kan!

Image and video hosting by TinyPic

4 kommentarer:

 1. Men det blev då fina blomsterbuketter av det, alltid något. Jag har funderat på att klippa in dom sista rosorna men får mig inte till det. Men det börjar väl bli lite för kallt för stackars ettåringar nu..
  Ha det fint :)

  SvaraRadera
 2. Åh Fuchsian är ju som en dröm - så vackra färger.
  Spännande att se hur det går med änglarna.

  Ha en trevlig helg.
  Kram Alba

  SvaraRadera
 3. visst är det trist att städa i trädgården inför vintern...mycket roligar att bära ut allt på våren. Fina blombuketter fick du iallafall:)
  Ha det gott, Berit

  SvaraRadera
 4. Ja, inte kan man kasta så fina blommor.
  Kram zissi

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.