fredag 12 juli 2013

Kasta inte penséerna!


I våras köpte jag penséer och dom blommade så fint. Sen i juni blev dom så rangliga och blommade knappt så jag tänkte slänga dom. Men jag har svårt att slänga plantor som fortfarande lever så jag satte dom i en kruka och plockade bort allt överblommat.

Dom har fått gödsel nån gång i veckan. Detta är har jag använt mig av hönsgödsel. Jag brukar hälla i några nävar i vattenkannan och sen på med vatten. Detta får sen stå ca en vecka och sen spär jag ut detta med mer vatten när jag vattnar.
Det är viktigt att också hela tiden plocka bort överblommande blommor!

Nu blommar krukan med penséer underbart!!


Så kasta inte penséer när ni tror att dom gjort sitt. Med lite gödsel och pyssel kommer dom igen!!
Image and video hosting by TinyPic

5 kommentarer:

 1. Har gjort precis likadant och mina små penséer på entrétrappan blommar hur fint som helst fortfarande. Visst är det läckert med sådana långblommare :)

  Vilken tjusig trana du "meckat" ihop förresten!

  Trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset!Jag har bara ställt undan mina, men skall kanske ta och klippa ner dem lite och ge dem gödsel, så kanske de piggnar på sig, just nu ser de förskräckliga ut...

  SvaraRadera
 3. Det blomnamnet kommer jag alltid att minnas. Tackar. Kommer att visa en annan variant, "som växer på en kastanj, som blivit en murgröna) Förklarar senare. De flesta av mina penseer har jag lyckats ta död på,men va underbara de är.
  Kram och tack

  SvaraRadera
 4. Det är en väldigt livskraftig blomma, bytte ut mina igår... de har blommat otroligt.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. Jag klippte ner mina penseér när de var långa och rangliga och överblommade. Nu blommar de igen, lika fina som när jag köpte dem.
  Sommarkram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.