tisdag 16 juli 2013

Mina gladiolus har fått trips!!!


För första gången har jag gladiolus. Jag köpte flera lökar på Lidl i våras.
Jag har sett att dom fått så konstiga blad men trodde att det berodde på solen. Men efter lite googlande hittade jag att gladiolus kunde få trips. När jag tittade närmare på mina så kunde jag se att det var det mina hade. Sååå trist! Jag hade ingen aning att dom kunde få sånt! Jag blir så arg på mig själv att jag inte kollat dom lite mer noga så jag upptäckt detta angrepp lite tidigare!!


Jag har gladiolus både i krukor och i rabatten och det verkar som de i krukor är mer utsatta.

Nu har jag sprutat dom med ett spray mot ohyra som jag hade. Vi får se om det hjälper. Jag läste att man ska behandla med ett pyretrin-preparat men det hade jag inget så jag tog det jag hade.

Jag hoppas att dom ska klara av att blomma ändå.
Image and video hosting by TinyPic

5 kommentarer:

 1. håller tummarna för att de klarar sej, blommorna alltså
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 2. jag håller också tummarna att tripsen försvinner..det är inte alls kul då nått sånt händer..Jag har också gladioler..men inte har jag nu trott att de kunde få trips..ha aldrig hört det.ha de bra!

  SvaraRadera
 3. En riktig otäcking du fått! Har haft dom hos inne blommorna. Man behöver hålla efter och spruta medel i omgångar. Har även provat tablett form med bra resultat.
  Beundrar din trädgårdskonst i tidigare inlägg!
  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Så himla trist med ohyra på växter vare sig de är inne eller ute:( Hoppas att du får bort de otäckingarna. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.