tisdag 16 april 2013

Toscakokos...bra om man inte tål mandel eller nötter.


Nu har jag bakat lite mer till dopet. Denna gång blev det Toscakokos. En mjuk kaka som är perfekt om man inte tål mandel eller nötter.


Toscakokos

1 ägg
2 1/4 dl strösocker
1 1/2 dl mjölk
100 g smält smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Ägg och socker vispas, rör sedan ner mjölk och smält smör, vetemjöl och bakpulver.

Smöra och bröa en djup plåt. Häll i smeten. Grädda i ugn 175-200 grader i ca 15 min.

Blanda detta i en kastrull:
4 msk smält smör
6 msk vispgrädde
2 1/2 - 2 3/4 dl ljus sirap
200 g kokos
Låt allt utom kokos sjuda i 5 min. Rör i kokos på slutet.

Ta ut kakan ur ugnen och bre ut kokossmeten över kakan. Sätt in i ugn igen 200 grader i ca 10 min eller tills kakan fått fin färg,
Svalna lite och skär i bitar!

Mums!

Image and video hosting by TinyPic

2 kommentarer:

  1. Vilka goda recept du bjuder på :) Ska sparas både det här och gårdagens.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Mums så gott det ser ut!
    Kram Birgitta

    SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!