onsdag 1 december 2010

Orkidéerna blommar!

O
j, vad kallt jag har det! Imorse var det -23 grader!!! Sen blev det liiite varmare under dagen men nu är det -18 grader! Men det har varit väldigt fint väder här med en härlig sol!!!

Nu blommar några av mina orkidéer. Jag har en sort som får lite minder blommor. Den heter Dendrobium. Den här fick jag förra året och jag är sååå glad att jag lyckas få den att blomma om:


Sen blommar en vit...en av dom vanligare sorterna:


Den här fick jag år 2005.

Det är underbara blommor tycker jag! Och väldigt lätta. Dom får en skätt vatten när jag kommer ihåg det och näring får dom aldrig!

Image and video hosting by TinyPic

8 kommentarer:

 1. Jätte fina. Och väldigt kul när de blommar om. Kram

  SvaraRadera
 2. Nog blir man glad när Orkidéerna blommar igen. Den lilla du visar är supergullig :)
  Tjingeling

  SvaraRadera
 3. jätte fina blommor,jag har en stackare,fick den för 2år sedan förra året blommade den om,men i år ser det ut som om den tynar bort"suck"//maggan

  SvaraRadera
 4. Vad söt den lilla lila Orkidéen är och massor av knoppar har den också. Jag har en vit Brudorkidée - kanske är det samma sort som din vita - där en blomma har slagit ut och det kommer ett par stänglar till med knoppar. Jag är så glad att de vill blomma om.

  Ha det bäst!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 5. Fick syn på dina månadsbilder. Du, det är inte mycket som skiljer januari och novemberbilderna åt, det ska vara granen då=)

  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 6. Lyckliga dig som får orkideerna att blomma om:) det tror jag aldrig inträffat här, jo de där jordorkideerna blommar om hos mig:) Vackra är dom ju så det förslår;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Så fina o den vita tyckte jag inte verka såå vanlig?? Här blommar de om var gång jag hotat med att slänga dem för de varit halvdana..??
  Du är ju så härlig med dina GRÖNA FINGRAR..
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 8. Finns det några vackrare blommor än orkidéer, färgskiftningarna,formerna, variationerna. Fint att du tagit närbilder.De skapar stämning på bloggen.

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.