måndag 18 oktober 2010

"Stulna" bilder på Tradera!!!

I
går upptäckte jag att några av mina bilder från min Blomster-tips blogg hade blivit "stulna". Jag hittade dom på Tradera. Två av dessa auktioner gick ut igår men en finns fortfarande kvar:
http://www.tradera.com/item.mvc/viewitem/?auctionId=117219532
Här ser ni min bild i min blogg: Min bild
Jag har anmält detta till tradera men har inte hört något från dom ännu!

Jag har nu skrivit ett extra förtydlande överst på Blomster-tips bloggen och idag har jag också fixat till ett högerklicksskydd. Det strulade för mig en massa men till slut lyckades jag! Här kan ni se på Fixas forum hur man gör: Högerklicksskydd

Jag har också börjat sätta mitt namn på mina bilder i blomster-tips bloggen men ojoj vvilket jobb jag har framför mig! Jag har ju massor av bilder där! Så här ser min bild ut med namn:


Ja nu jag har i alla fall gjort det lite jobbigare att stjäla mina bilder!!

Sen har jag fått reda på att man kan få slut på bildplatsen här i bloggen. Så här ser ni hur mycket plats ni har utnyttjat: Klicka på Mitt konto....klicka sen på Picasa Webbalbum....Då får du upp ditt album scrolla ner så ser du längst ner hur mycket plats du har utnyttjat! Här kan du läsa om hur Lotten upptäckte detta: Lottens blogg och här står hur hon löste detta: Lottens blogg
Jag försöker göra mer collage med mina bilder! Då blir det ju bara en bild och det sparar lite plats. Sen är det nog viktigt att man förminskar bilderna lite innan man sätter in dom i bloggen!

Image and video hosting by TinyPic

9 kommentarer:

 1. Vad fräckt!! det minsta man kan begära är väl att man frågar om lov först i alla fall.
  Bra att du reagerar!!
  Mia

  SvaraRadera
 2. Tack för Bra info!!
  Tjing
  Monica

  SvaraRadera
 3. Det är inte så kul när någon lånar utan att fråga, men det verkar vara typiskt på nätet. Bra du reagerar, men ta det som en komplimang också. Själv tror jag aldrig jag har lånat något av någon, men ibland har det frestat..aja baja..
  Ska läsa din högerklickskydd! Men du, jag publiserar genom Windows Live, då tar det nästan ingen plats alls i lagring, ett litet tips bara. Om blogger gillar det är ju en annan sak.. Och du, en sak till, jag läser massor i din blomstertips blogg. Tack för att den finns, vilket supert uppslagsverk :)

  SvaraRadera
 4. Hej Irene,

  För att vi ska veta säkert att det är just din bild så behöver du skicka in bilden till oss i högupplöst format, eller i alla fall större än den som finns i annonsen. Då vet vi att bilden är din och då kan vi stänga auktionen.

  Hälsningar Urban på Tradera

  SvaraRadera
 5. Men vad tråkigt att de stulit bilder. Så fräckt.
  Jag förminskar alltid mina innan jag lägger ut dem så skulle någon vilja sno dem så blir de gryniga i större format.
  Önskar dig en fin kväll.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Tyvärr är det bara tillfälligheter att man upptäcker såna saker.Hoppas det löser sig. Kram Anita

  SvaraRadera
 7. Snart får man väl ställa sig frågan: finns det nåt som inte går att göra via datorer ???????
  Ha det så gott

  SvaraRadera
 8. Hej Irene!
  Ja, visst hittar man sina egna bilder på Tradera någon gång då och då. Jag har då mailat till den som har 'tjuvlånat' min bild och krävt att dom tar bort den omedelbart eller betala för lånet. Bilden har försvunnit ganska snabbt. Trist då bilderna blir 'tjuvlånade'

  Bra att du berättatde om begränsat utrymme på Bloggen, måste kolla upp det.

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 9. Natti Irene!
  Jag minskar alltid ner mina bilder innan jag publicerar dem, och sätter copy på dem, men inte mitt i bilden, som du, så då kan ju den som vill, beskära och använda bilden ändå...Har ännu inte märkt ngn stöld, men det är ju så att ens egna bilder kan komma upp om man bildgooglar.
  Däremot går bilderna inte att skriva ut till bra bildkvalitet.
  Det är mycket att tänka på i den worldwidewebb-världen!
  Ha det gott!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.