tisdag 28 september 2010

Zinkbaljedahliorna har blivit upptagna!

I
dag har det blåst en hel del här så imorse hade min zinkbalja med dahliorna blåst omkull och dahliorna hade ramlat ur:


Imorse innan jag såg detta funderade jag på om man skulle vänta till dom varit med om en frostnatt innan man tog upp knölarna men nu behövde jag inte fundera mer utan nu var det bara att ta rätt på dom! Dom här dahliorna sådde jag för 2 år sen och dom har riktigt fina knölar nu:Förra sommaren fick dom också knölar som jag lyckades övervintra i rumstemperatur av misstag eftersom jag glömde bort dom! Jag tog tidningspapper och lindade in dom i det och la dom i en papperskasse. Så ska jag göra med dessa i år också men jag ska ställa kassen i ett skåp i köket där det är svalare på vintern! Vi får se hur det funkar!

Har ni problem med bloggarna? Jag tycker det strular med inloggningen och jag fick hålla på ett tag för att kunna logga in så jag kunde göra ett inlägg! Sen loggas jag ut när jag ska kolla sidan efter jag skrivit inlägget!  Usch... blir så trött på strul!

Image and video hosting by TinyPic

7 kommentarer:

 1. Jag brukar köpa nya dahliaknölar varje år, eftersom jag inte har nåt bra förvaringsställe, skulle kanske testa i rumstemperatur!
  Tycker också att det strulat lite med inloggningen, den sista tiden! Tar även jättelång tid att ladda ner bilder! Väldigt irriterande, faktiskt!
  Har förresten en tävling hos mig nu :))
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 2. De är allt bättre att ta upp dahliorna innan frosten tagit blasten. Ett tips om man har flera sorter och färger: gör etiketter i plast, gör hål, skriv med tuschpenna och fäst vid någon knöl med ståltråd. De är under jorden när du planterar dem. och finns kvar år efter år. De får jag nog skriva om i min blogg!
  /Anita

  SvaraRadera
 3. Vilka knölar:) Jag har också haft problem när jag skall skriva kommentarer. När jag skall skicka kommentaren så försvinner allt och det står error... Så nu skriver jag en kommentar och kopierar den innan jag skall skicka den så att jag slipper skriva om allt igen.
  //Camilla

  SvaraRadera
 4. Hej Irene!
  Pampiga lökar! Där har du gott om plantor :=)
  Jag hade strul i går när jag skulle skriva kommentarer, fick bara upp ERROR.
  Hoppas det fungerar bättre nu.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker som dig att blogger strular mer än vanligt . Sen tycker jag att det är så synd att man inte kan fråga nånstans om det blir nåt fel :-( Kul att kunna spara alla dahlior. Jag får nog testa att köpa nån dahlia nästa år. De är ju vackra. Kram

  SvaraRadera
 6. har letat i plantskolorna häromkring efter rosenblågull som jag hittade på din andra sida...den är ju SÅÅ söt, men inte lyckats...du har möjligtvis inte några fröer till salu??

  Mvh mia

  SvaraRadera
 7. Oj vad många knölar det blir något till nästa år//Britt

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.