N
u har jag skurit en del av äpplena i klyftor! Oj vad mycket det var som jag fick skära bort!
Jag tycker det är bäst att lägga klyftorna i vatten under tiden jag skär klyftorna. Annars hinner dom bli bruna innan jag är klar. Sen häller jag över dom i ett durkslag så vattnet rinner av innan jag lägger äppleklyftorna i plastpåsar:
Det blev bara två påsar denna gång! Men det är så skönt att man kan frysa in äpplen så här och att man inte behöver göra något mer...bara klyfta dom och sen frysa in!
Imorgon tar jag och fixar till några fler påsar! Jag tycker det är perfekt med såna här äpplepåsar! Det är ju bara att ta ur en påse ur frysen när man ska göra en äpplepaj senare i höst!
söndag 19 september 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tycker du inte att äpplena blir "slabbiga" när dom varit i frysen? Jag vill minnas att det var väldigt blött och kladdigt när man frös in för att göra paj senare, numera fryser jag in färdiga pajer istället (fast i år har jag inga äpplen alls) jag tycker att det blir bättre. eller har du kanske något knep för att det inte ska bli "slabbiga"? Hoppas du haft en skön helg / gittan
SvaraRaderagittan...jag har inte upplevt att de blir "slabbiga". Jag brukar inte tina dom helt utan dom är lite halvfrysta när jag använder dom! Oftast gör jag smulpaj och då har jag dom i botten. / Irene
SvaraRaderaJag gjorde också så förr när jag frös in äpplen:) Man känner sig rik när man kan fylla frysen med det som naturen har att erbjuda;) Ha det gott/Monne
SvaraRaderaJag har gjort en 3-litersgryta full med äppelkräm + en äppelkaka av äpplena jag fick av dig. Sen äter vi så många äpplen vi orkar varje dag. Mums!
SvaraRaderaJag tycker de som blir blanka inuti är jättegoda, tror jag ätit 4 idag och magen mår fortfarande bra. Helt fantastiskt.
Kram zissi
Nu blir jag allt inspirerad att göra som du . Ska frysa in lite äpplen i morgon. Kramar
SvaraRadera