torsdag 13 maj 2010

Vallmosådd i regn och blommor inne!

R
egnar gör det hos mig idag men jag har faktiskt varit ute och sått vallmofrön. Jag hade en massa olika frön från förra årets vallmo så nu har jag strösslat ut dom lite överallt i trädgården! Vi får se om dom gror! Det brukar funka bra att direktså när det regnar! Då behöver man inte vattna heller...hihi!
För att vara på den extra säkra sidan så har jag (en annan dag) sått en massa vallmo i krukor som står på altanen. Så i år ska det allt bli mycket vallmo i min trädgård! Jag bara älskar den blomman!

Här inne såg jag att några småplantor börjar blomma. Det är FlitigLisa och Törnrosas kjortel. Törnrosas kjortel sådde jag den 13 feb och Flitiga Lisa den 4 mars! Dom står fortfarande kvar i fönstret men snart får dom komma ut på altanen. Jag har börjat få löss på en del plantor så nu vill jag inte ha dom kvar inne längre!

Här blommar Flitiga Lisa, en vit sort till vänster och en ljuslila till höger!


Törnrosas kjortel har börjat blomma med små, små blommor!

Det är så roligt att se blommor på det man sått!

Image and video hosting by TinyPic

6 kommentarer:

 1. Härligt både med frösådd och blommande sådan. Dina plantor ser väldigt fina ut. Mina Törnrosor blev sk-t i år! Jag har sått i två eller tre omgångar och fick till slut två ynka plantor. Den ena hämtade kolavippen häromdagen och den andra ser verkligen inte mycket ut för välden, ca tre mm är den och växer inte - jag fattar ingenting! Men det komme rne ny vår och då får jag väl prova igen =) Ha en fin helg / kram gittan

  SvaraRadera
 2. Så fina Lisor du har. Snyggt med 2 matchande färger.
  Efter en strålande solig dag har det nu börjat regna här......bara för att jag var ute och vattnade tidigare idag.
  He an fin kväll
  Kram
  Alba

  SvaraRadera
 3. He an fin kväll .....såg mina kråkor precis när jag tryckte sänd.....men du är ju van....hihi.
  Alba

  SvaraRadera
 4. Här har det också regnat idag.
  Ja, blir det trångt i fönstret så kan det lätt bli ohyra, de mår nog bra när de kommer ut. Men tänk så mycket fina växter du fick av din skörd.
  Vallmo älskar jag också. Slängde ut en massa frön också för ett tag sedan men har redan glömt var, det blir en överraskning så småningom.
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 5. Gillar också Vallmo. När min dotter kom hem från USA hade hon varit över i Kanada i Vancouver. Hade besökt The Butchart Gardens och köpte två påsar Vallmofrö av sorten Blue Poppy,"Meconopsis Baileyi" och nu skall jag försöka att sätta fröna och hoppas att det går. En underbar ljusblå vallmo. Håll tummarna. Kram Anita

  SvaraRadera
 6. Så fina dina plantor är!
  När jag läste ditt inlägg kom jag ihåg att jag har några vallmofrö-påsar i frölådan! Så nu ska jag gå ut, i småregnet, och strö ut lite frön!
  Ha det så gott!!
  //Margot

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.