fredag 14 maj 2010

Solrosorna självsår sig i gräset!

I
dag småregnar det lite så vi har hållit på att plocka i ordning lite på altanen! Där står alla mina utekrukor så det blir ganska full. Men nu har vi plockat ihop dom lite så man lättare kan sitta där och fika! Nu väntar vi bara på solen...hihi!

Runt fågelbordet har det nu börjat att gro en massa solrosor. I vintras strödde jag ut en massa solrosfrön på snön runt fågelbordet och fåglarna orkade inte äta allt så nu gror fröerna!

Det gror lite överallt i grädet!


Här syns solrosgroddarna lite närmare. Det är dom med lite större runda parblad!

Jag kan nog inte låta alla dom här vara kvar i gräset. Då blir det nog inte så lätt att klippa det sen. När dom växt sig lite större ska jag ta och flytta en hel del till något annat ställe där dom sen kan växa i fred!

Image and video hosting by TinyPic

4 kommentarer:

 1. Så fint med solrosor - de gör verkligen skäl för sitt namn - riktiga solar är de.
  Det komemr att bli jätetfint med flera på en lämplig plats.

  Ha en fin afton
  Kram
  Alba

  SvaraRadera
 2. Jag flyttade alla Stockrosor som tittade upp bland löken i trädgårdslandet häromdagen. Tänk så mycket arbete vi sparat med passning av frösådder inne =)

  SvaraRadera
 3. Jag har också massor av solrosor och annat roligt som tittar upp lite här och där från fågelmaten. De flesta fröna som kommer är på en rätt undanskymd plats så dom får växa, roligt att se vad det blir. Ha en fin helg/Gela

  SvaraRadera
 4. Är dom vetja!!
  Jag köpte i går på Blomsterlandet solrosskott för groddning. Så här står det: Sprött och krispigt skott med en mild och nötig smak. De dekorativa skotten är ljuvliga i sallader och på smörgås. Förgyller även soppor och wokade rätter. Skotten skördas genom att de klipps av då de är 5-10 cm höga. Skölj bort skalrester.
  Lägg dig på magen och smaska i dig nyttigheterna! Hihi! Du kanske glädjer någon runt omkring dig i alla fall!
  (Vet inte om fågelsolrosskotten är godkända som människoföda?!?
  Kram zissi

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.