lördag 24 april 2010

Underbara vår!

S
olen lyser ute och jag har gått en runda i trädgården! Jag är sååå glad att jag har min trädgård och alla blommor att njuta av!
Vitsipporna under äppleträdet blommar så fint:


Jag tycker det är så fint med alla vårblommor och jag gillar att ha vitsippor i trädgården!

Olika primula börja också att blomma! Den här bollvivan sådde jag för några år sen och den överlevde vintern även i år! Jag har annars läst att dom kan vara lite svåra att få att överleva vintrarna och att man helst ska vintertäcka. Men sånt glömmer jag jämt och det har än så länge gått bra ändå! Det kan ju vara så att stenkanten ger lite värme!


En närmare bild på Bollvivan.

Vivan som jag tror är en Lundviva blommar med ljusgula blommor! Den är tidigare än den vanliga gullvivan:


För några år sen sådde jag många olika sorters primula och nu börjar dom att sprida sig lite mer och blomma med fler blommor! Det är roligt!
En annan blomma som jag sådde för några år sen är den Blå bergvallmon. Dom planterade jag sen ut på flera ställen i trädgården och ser nu att dom också överlevt vintern...härligt!

En luden liten planta!

Vilket aprilväder det är. Nu när jag sitter och skriver det här försvinner solen och det regn/haglar lite! Hoppas att solen snart kommer tillbaks!
Ha en fin helg! Hoppas att vi alla får en massa sol!
Image and video hosting by TinyPic

5 kommentarer:

 1. Så härligt med dina vårblommor Irene.
  Själv har jag städat balkongen idag och lagt på stora mattor på golvet så nu är det trista betonggolvet som borttrollat. Bara att fylla med grönska. Härliga vår!!!
  Kram zissi

  SvaraRadera
 2. Va härligt med vårblommor. Här växer det också så det knakar, underbart
  Ha det bra
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 3. Jag tror som du, att stenkanten har hjälpt till att få bollvivorna att överleva. Visst är det roligt och spännande att gå sina trädgårdsrundor så här års - man hittar nya spännande saker varenda dag!
  Ha det gott
  /Helen

  SvaraRadera
 4. Väldigt mycket fint du har nu. Lundvivan skulle jag gärna vilja ha. Köpte vanlig gullviva förra året . Får se om den blir nåt av. Kram

  SvaraRadera
 5. Min bollvivor har gått bort och jag saknar dem.
  Annika

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.