måndag 4 januari 2010

Jag erkänner......

Jaaaa...... jag erkänner!!! Jag är beroende....av frön!! Jag har nu suttit och planerat när de olika fröna ska så och ojojoj vad frön jag har. Det är egenplockade från min trädgård, det är frön från Allt om Trädgårds forums "fröbibba", det är frön som jag bytt till mig från Odlas frökedja, det är frön som jag bytt till mig av andra personer. Haha..jag är ju inte klok!!! Jag som tänkte så mindre det här året...det kommer absolut inte bli så!!!

Frösortering

Här har jag sorterat fröna i olika så-månader...en plastficka för varje månad. Då är det lite lättare att ha koll på dom! Eftersom jag sår så mycket så kommer jag i år så alla perenner och sen ställa ut dom efter ett dygn inne. Sen får dom gro när värmen kommer. Även dom som inte behöver kyla får komma ut. Dom blir inte förstörda av det. Här inne kommer det bli fullt ändå i min såhylla!
I plastfickorna är det så här många påsar nu:
Jan: 44 st (sen kommer till 30 st från trädgårdsamatörerna)...Feb: 8...Mars: 25...April: 28 (+ mina egenplockade sommarblommefrön, dom är ej med nu). Sen blir det säkert en del i maj.

Mer frön kommer det....... Idag kom frökedjekuveret till mig för andra gången:


I det här kuvertet var det 53 st fröpåsar och 10 st kunde jag absolut inte motstå! Så nu ska jag lägga i 10 påsar av mina egna frön och sen skicka vidare.

Frön från trädgårdsamatörerna kunde jag inte heller låta bli att beställa...30 påsar för 80 kr....det är ju nästan gratis!! Och där fanns ju frön som absolut måste komma till mig..hihi! Dom kommer nog också snart!
Ja det är bara att erkänna för sig själv! Jag kan inte stå emot!! Jag är fröoholik!!!

Men en sak är ju bra med allt detta...mitt beroende kostar inte så mycket eftersom jag inte köper så mycket från fröfirmor. Sen en sak till...den allra viktigaste...det kommer bli såååå fint i min trädgård!!!


Altanblomning aug -09. De flesta blommorna här har jag sått!

Åhhh vad jag längtar tills det blommar igen i min trädgård!

11 kommentarer:

 1. Du är i gott sällskap - jag är också beroende. Jag byter och får, men köper också en del. Inte från Impecta, utan från lite andra firmor. Idag kom Jelittos katalog, så nu ska jag sitta och dregla över den....
  Din altan är helt fantastisk sommartid, så det är en härlig galenskap! =)

  SvaraRadera
 2. Du, jag kan förstå ditt beroende, framförallt när man ser resultatet på och runt din altan. Vilken fantastisk blomsterprakt! =D

  /Marie

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att man kan drömma sig bort till våren och lite varmare väder när det är -10 grader kallt hos mig. Kram G-B.K

  SvaraRadera
 4. Ja jisses! Fröoholik ;-) Men du sår ju dem o får jättefina blommor.... Jag kan inte heller motstå o tigga frön, men mina kommer nästan aldrig i jorden! Hur knäpp får man bli?
  Ha´t himla gôrgôtt på nya året
  Nina

  SvaraRadera
 5. Ska vi bilda klubb? Jag är ju oxå frö-o-holic. Och det går ju inte bota. Fast vi kan ju trösta oss att det är en sund sjukdom o det blir ju vackert så det drabbar ingen på nåt dåligt sätt. /Knatten

  SvaraRadera
 6. Fröberoende, men inte alls lika mycket som du. ;) När man ser din otroliga blomstring så förstår jag att du inte kan låta bli!

  Jag har problem även i år att få till någon plats där jag kan ha mina sådder så jag vet inte riktigt hur det blir. :(

  Må så gott!

  SvaraRadera
 7. Jaa du lilla vän, hur ska detta sluta, hihi?
  Det är ju en hobby som både du och andra har glädje av värre kunde det ju vara.
  Jag börjar planera för min kära balkong och även grönsakslanden i stugan. Det är ju så kul.
  Kram zissi

  SvaraRadera
 8. Frön frön frön, det är vi och fåglarna, även om vi använder fröna på olika vis :))
  -Anna-

  SvaraRadera
 9. Heja, heja.... Vad jag kände mig träffad!!!! Försöker få igång min odlingssortering, men det är lite segt när man vet hur mycket fröer som finns i gömmorna. Brukar också köpa lite från Impecta och Rara Växter. I år har jag lyckats, hittintills, strunta i Svenska TrädgårdsAmatörernas frölista. Men o andra sidan har jag redan fått ett 40-tal fröer från en annan frölista.....suck.... Min man är absolut övertygad om att jag är beroende av fröer - kanske det, men jag säger som du: det blir vackert i sommar!

  SvaraRadera
 10. Hoppas du hinner göra det du tänkte 2009 men inte hann med, så du slipper ha det över dig 2011 :o)
  Karin //

  SvaraRadera
 11. Jag blir så glad när jag läser ditt inlägg :) Underbart med så mycket fröer. Din altan är så fin. Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.