Nu har jag bakat lite mer till dopet. Denna gång blev det Toscakokos. En mjuk kaka som är perfekt om man inte tål mandel eller nötter.
Toscakokos
1 ägg
2 1/4 dl strösocker
1 1/2 dl mjölk
100 g smält smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Ägg och socker vispas, rör sedan ner mjölk och smält smör, vetemjöl och bakpulver.
Smöra och bröa en djup plåt. Häll i smeten. Grädda i ugn 175-200 grader i ca 15 min.
Blanda detta i en kastrull:
4 msk smält smör
6 msk vispgrädde
2 1/2 - 2 3/4 dl ljus sirap
200 g kokos
Låt allt utom kokos sjuda i 5 min. Rör i kokos på slutet.
Ta ut kakan ur ugnen och bre ut kokossmeten över kakan. Sätt in i ugn igen 200 grader i ca 10 min eller tills kakan fått fin färg,
Svalna lite och skär i bitar!
Mums!
Vilka goda recept du bjuder på :) Ska sparas både det här och gårdagens.
SvaraRaderaKram
Mums så gott det ser ut!
SvaraRaderaKram Birgitta