fredag 13 augusti 2010

Ännu en ny rabatt och liljeblom och pallkrageblom!

V
i har hållit på att fixa till rabatten runt det gamla nedsågade plommonträdet. Där var förut mest en massa gräs. Nu har den fått stenar runt om, ny jord och nya plantor. Förut hade jag en klematis som klättrade här men den klarade inte vintern. Nu har vi flyttat dit en annan klematis...en clematis viticella. Den är nu nerklippt och vi får se om den klarar flytten. Här växer också en klätterros men den har inte blommat i år.


Dom här blommorna har jag planterat i den nya rabatten: spetsmössa, primula "Miller´s Crimson", våningsviva, fingerört 2 sorter, stjärnflocka, veronika okänd, strandveronika rosa, fingerborgsblomma "Candy mountain", franskt kungsljus och primula cortusoides.

En bild där båda dom senaste rabatterna syns:Nu blommar ännu en lilja. En vit som heter "Oriental White":I pallkragen blommar det för fullt!

Längst fram är det ettåriga vallmo. Sen kommer röd underblomma och dahlior och längst bak står solrosorna!

Solrosorna är såna som grodde under fågelbordet och som jag sedan flyttade till pallkragen:Image and video hosting by TinyPic

3 kommentarer:

 1. Härliga bilder Irene;)) Det är underbart nu när man kan plocka in stora fång av dahlior:)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vad fin rabatten blev. Finns det något roligare en att göra en ny rabatt (fast det är dyrt)
  Ha en trevlig helg
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar frodighet du har i dina pallkragar! Snygga rabatter, hoppas att det växer på och överlever den kommande vintern.

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.