torsdag 20 juni 2013

En jordgubbspaj till midsommar!


Nu har jag gjort en jordgubbspaj till midsommaraftonen!
Denna paj ska ätas kall! Mums vad god den är!

Här kommer receptet:
100 g smör
1,5 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Blanda ingredienserna och tryck ut degen i en låg pajform.

Lägg sedan över skivade jordgubbar ( 250 g). Jag tog knappt 1 dl.

Blanda sedan:
3 dl gräddfil
1 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Häll detta över jordgubbarna.
Grädda i 200 grader i ca 30 min (ej längre)

Fyllningen kan se lite rinnig ut när pajen är klar men den stelnar sedan!
Serveras kyld!


Tillägg...jag brukar inte ha något till den här pajen. Det behövs inte tycker jag!
Image and video hosting by TinyPic

6 kommentarer:

  1. Gött gött;) Ha en trevlig midsommar/Monne

    SvaraRadera
  2. Mm ser väldigt gott ut. Måste testas nån gång. Har du nånting till , kanske varm vaniljsås. Kram

    SvaraRadera
  3. Lena...nej jag har inget till. Det behövs inte.

    SvaraRadera
  4. Det där ser gott ut. Måste absolut provbakas, men inte till midsommar, det hinner jag inte.
    Trevlig Midsommarhelg vill jag önska dig.
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Tack för din kommentar. Verkar vara en "kanonpaj" skall testa så fort jag hinner. Våra egna jordgubbar är på framfart. Det räcker ju att bara titta på den så blir man ju hungrig och gottsugen.
    Ha en trevlig Midsommarhelg
    Kram

    SvaraRadera
  6. Ser fantastiskt gott ut, tack för recept. Ha en fin fortsättning på midsommar!
    /Annika

    SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!