lördag 14 juli 2012

Amaryllisen blommar så underbart!

Nu har min amaryllis fått fnatt!! Den blommar för fullt med 4 vackra klockor:


Den här löken är en gammal lök som jag fått av svärmor och den har inte blommat på några år. Den brukar få stå på köksgolvet under köksbordet under sin vilotid men till julen tog jag aldrig fram den eftersom den inte visade någon knopp. Men i maj-juni när risken för frost var över så fick den komma ut och efter ett tag var en knopp på väg och nu blommar den underbart.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...hihi!

Image and video hosting by TinyPic

6 kommentarer:

 1. Så fin! Verkligen värd att vänta på.

  SvaraRadera
 2. Amaryllis stortrivs ute och igentligen är det den rätta blommningstiden nu
  din amaryllis är jätte fin
  ha det så gott
  maggan

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt när amaryllisarna börjar blomma mitt i sommaren. Den här är ju ljuvligt vacker. Grattis till sommarblomningen. Du får väl njuta bilden på ditt inlägg i jul ... om den inte får för sig att blomma då också förstås.

  SvaraRadera
 4. Oj, så vacker...

  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. Hej, hej Lena!
  Visst blir man glad även mitt i sommaren när amaryllisen blommar?!
  Din ser fantastisk ut! /ANja

  SvaraRadera
 6. Hejsan!
  Även jag har, till min stora förvåning förärats med en blommande amaryllis mitt i sommaren. Den har just slagit ut i sin klarröda elegans. Jag brukar "slänga ut" alla mina amaryllisar i trädgårn när jag far ner till västkusten. Sen "glömmer" jag bort dom till nån gång i oktober. Vid juletid står dom åter i fulla prakt. Men, den här gången fick jag plötsligt se en knopp på en av dom. Mycket, mycket märkligt! Hur i jösse namn kan den få fart och blomma mitt i sommaren? Var därför tvungen att "googla" på det, då jag fann att även din amaryllis hade fått fnatt. Måste forska vidare och se om nån vet något mer om denna märkliga företeelse.

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.