onsdag 5 januari 2011

Det blommar inne!!

A
maryllisen blommar nu med sin andra knopp! Den är sååå fin!

Orkidéen till vänster har blommat länge nu! Sen fick jag se att orkidéen till höger har knopp! Det är en orkidé som har fått skott och dom skotten har fått vara kvar! Den blommade för ett år sen och var så fin! Här kan ni se det inlägget: Annorlunda orkidé!
När det blir så där kallas det för "Keiki". Skotten kan man ta bort och sätta men jag tycker det är kul att ha dom kvar och nu kommer det knopp igen! Jag trodde inte den skulle orka sätta knopp igen! Den får bara lite vatten då och då och ingen gödsel!

Image and video hosting by TinyPic

10 kommentarer:

 1. Va´kul när det kommer nya knopp. Jag har aldrig lyckats fått det på orkideér. Vacker amaryllis. Kram

  SvaraRadera
 2. Du är så duktig med dina krukväxter! Jag har inte än lyckats få en orkidè att blomma om eller få nya skott! Läcker Amaryllis!
  Har en utlottning på gång hos mig nu, titta gärna in :O))
  Kram Margot

  SvaraRadera
 3. Härlig färg på amaryllisen och vilken "tumme" du har med dina orkideér! Jag lyckades bara att få min jordorkide att blomma om med 5 stänglar men Phalinopsisarna lyckas jag aldrig med:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Har aldrig haft någob orkidee :) Vad fina dina är och den ser häftig ut som har knoppar igen (va inne o kollade på den) och din Amaryllis är ju jätte fin. Kram Suss

  SvaraRadera
 5. Härliga brudorkidéer som du har! Amaryllisen är också fin! Mina orkidéer brukar också blomma om igen och 'keikis' har jag också fått, men det har tyvärr inte blivit så mycket med dem.
  Ha det bra!
  Christina

  SvaraRadera
 6. Vilken otroligt vacker amaryllis. Och orkidéer ... jag älskar dom. Fick en i julklapp med massor av blommor.

  SvaraRadera
 7. Du är lika duktig med krukväxterna inne som med de du har ute på sommaren. Härligt att se att det faktiskt är möjligt att få dem så fina, när jag själv misslyckas hela tiden. Men jag lägger kanske inte ner tillräckligt med energi på dem...
  Ha det bra
  Kram Helen

  SvaraRadera
 8. Tack för kommentaren på min blogg! Blir så himla glad när nya hittar in och lämnar ett avtryck. För nu hittade jag ju dig! Kommer gärna igen!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 9. din amaryllis är så vacker orkiden åxå//maggan

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.