måndag 23 augusti 2010

En grävling under altanen!!

U
nder våran altan är det rätt brett så att djur kan komma under. Vi har märkt på Milla ibland att det har varit något där under altanen och i onsdags såg sonens flickvän att en grävling sprang under där när dom kom ut på kvällen. Vi har tänkt att sätta nät runt hela altanen så inget djur ska kunna komma under men vill ju inte stänga in något djur där, så nu har det varit en man här med en grävlingfälla:


Senare idag ska vi gillra den med lite halvruttna plommon och någon mat. Mannen sa att man kunde ta ex smörgåsskinka där bästa datum hade gått ut men något sånt har jag inte så jag får testa lite korv!

Om det nu går in någon grävling i buren så får vi ringa till mannen som kom med buren. Han tar då hand om den och skjuter den. Man kan inte släppa ut den i skogen för grävlingar är revirdjur och då blir den ihjälbiten om den kommer på en annan grävlings revir.

Vi har ju börjat med att sätta nät. Jag har använt hyllplanen som satt på hyllan som jag hade i plastväxthuset som rasade i vintras. Dom hyllplanen är stadiga. Vi har grävt ner en del av den nedre delen av hyllan och spikat fast den upptill i altankanten:


Så här ska vi göra runt hela altanen när vi vet att inget djur är kvar under altanen!

Ja nu får vi se om det är någon grävling i buren imorgon!

Image and video hosting by TinyPic

6 kommentarer:

 1. Spännande att få en påhälsning av grävling! Grävlingar är trevliga djur. Såg igår en tvfilm av David Attenborough om dem. De söker sig nya revir när de lämnar boet så nog är det synd att skjuta den för att den förirrat sig och sökt skydd under huset. I naturen har den ändå chans att klara sig, det är väl inte så vanligt med grävling att den hamnar i en annan grävlings revir.

  SvaraRadera
 2. Solveig...den hade inte bara förvirrat sig och sökt skydd under huset. Det har varit något där under sommaren men vi trodde det var en igelkott. Nu såg vi grävlingen och vill inte ha den kvar där! Eftersom mannen som kom med buren har erfarenhet av vad som är bäst att göra så får han ju ta beslutet.

  SvaraRadera
 3. Usch - jag skulle inte vilja ha en grävling under altanen.
  Jag hoppas ni fångar den så de som vet hur man handskas med den kan ta hand om den.
  Bara tanken at ha en grävling gör ju att jag skulle knappt våga gå ut.

  Håller tummarna.

  Kram
  ALBA

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag har en altan som ser ungefär ut som din, problemet är att min hund har lyckats komma under. Man blir ju livrädd! Har satt grönt nät runt, men det håller inte, antingen är det råttor eller katter som springer under och gör hål i det. Nu undra jag vad det är du satt för? Det såg stabilt ut, var kan man få tag i såna tro? Har kollat på kantstöd mm, men det är ju lite olika höjd på marken och så bör det ju inte vara helt tätt. Tacksam för tips!
  Mvh Ia

  SvaraRadera
 5. Ia....det jag använder är hyllplan som var till ett plastväxthus så dom är nog inte så lätta att få tag i. Jag har också testat att dela ett sånt där grönt kompostnät och tagit det vassa neråt ..lite nergrävt. Det blir inte lika stadigt som hyllplanen men du kanske kan testa det! Lycka till!

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.