fredag 30 juli 2010

Humleportal och bolltistel...

I
dag har jag haft mulet väder och ibland har det stänkt lite. Perfekt dag för att flytta småplantor från pallkragarna till rabatterna! Vilken lycka att bara hämta det man vill ha och fylla rabatterna. Snart har jag fyllt den nya rabatten men det tar lite tid eftersom jag bara kan göra lite i taget med vila emellan. Ni får se kort imorgon istället!

Det som jag tagit kort på är min humleportal över den lilla grinden. Den har blivit riktig fin. Jag har fått hjälpa humlen lite på traven så den kommer där jag vill ha den:Förra året sådde jag bolltistel och det var bara en som grodde. Nu blommar den och oj vad bin det är på den:

Oj vad det surrar!

Image and video hosting by TinyPic

6 kommentarer:

 1. Bolltisteln verkar vara riktigt humlegodis. Såg en liknande bild i en annan blogg så sent som idag också den alldeles full med humlor. :)

  Själv har jag planterat mina tre bolltistelplantor idag, som fått stå kvar i sina krukor sedan jag köpte dem i början på sommaren. Hoppas de klarar sig i alla fall...

  SvaraRadera
 2. Humle är så tacksam, men sprider sig ganska vilt. Härligt välkomnande är det! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 3. Härligt och roligt när frösådderna blommar för första gången:)) Humle är vackert men oj vad det växer, här håller vi på att försöka få bort den:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Så vackert med Humleportalen - jag älskar Humle - men har ingen själv - ska bli nästa år - kanske.

  Hälsningar från en regnig och blåsig ö.
  Kram
  Alba

  SvaraRadera
 5. Grattis tll den frösådda bolltisteln! Ser i din andra blogg att du lyckas bra med stratifiering, det gör inte jag men i vinter ska jag testa din metod: en dag inne och sedan ut under fiberduk tills de så småningom gror.

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.