måndag 21 juni 2010

Ännu en jättevallmo blommar..."Burning Heat"

J
ag är så glad att jag har sått så många olika jättevallmo! Idag blommade en ny färg. Den här perenna vallmon blommar med en stark ceris färg! Riktigt häftig! Det är första gången den blommar:
I bakgrunden till höger växer Rosenkrage. Den sådde jag för flera år sen.

Wow..vilken häftig färg den har!!

När man sår egna perenner så får man ju många plantor. Jag gick en tur i trädgården för att kolla hur många ställen jag har jättevallmon på! Så här blev resultatet:
*Oranga (ljusare-mörkare) finns det på 11 ställen. På en del ställen är det bara en som blommar, på andra ställen är det många.
*Laxrosa: 5 ställen
*Röd: 1 ställe
*Cerise: 1 ställe
*Vit: 1 ställe
*Korall: 1 ställe

Just nu är jag väldigt glad över mina jättevallmo! Vi får se om det är så om några år...hihi! Många verkar tröttna på dom, speciellt den oranga. Dom ska visst vara svåra att få bort då. Men än så länge njuter jag av dom alla!!

Image and video hosting by TinyPic

4 kommentarer:

 1. det tycker jag att du ska vara och göra. vara glad över och njuta av, alltså!
  dom är mäktiga!

  SvaraRadera
 2. Ja njut du:) smaken är olika tack o lov. En del säger att det är som ogräs men jag har en rosa som jag haft i flera år och en har frösått sig i EN planta och det kallar inte jag orgräs:) Din cerise var väldigt vacker. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt vacker färg.
  Jag har haft Vallmo men inte haft problem att får bort den. Däremot fick jag problem med svarta löss på mina i flera år så jag gav upp odlandet av Vallmo.
  Numera beundrar jag den hos andra.

  Ha en fin dag
  Kram
  Alba

  SvaraRadera
 4. Jag kan inte förstå att man kan tröttna på en så vacker och ståtlig blomma. Jag tror knappast det är någon konst att bli av med dem. Jag har lyckats bli av med kirskål från ett land där det växte nästan enbart kirskål, bara genom att gräva i tre år, så efter det känns nog inte vallmon som nåt stort problem. Underbar cerise färg! Hälsn mimi

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.