lördag 17 april 2010

Knoppar och vårblommor......

J
ag har börjat att ta bort de torra perennerna. Det blir lite rensat varje dag eftersom jag inte orkar göra så mycket åt gången. Men till slut blir det klart även om det tar lite tid.

Julrosen jag köpte förra året har fått en knopp...så härligt! Påskliljorna börjar också att knoppas! Kejsarkronan växer som bara den för varje dag!Det blommar mer och mer i trädgården. Idag fick jag se att Lungörten börjat blomma och en primula visade också sina knoppar. Den här vivan påminner om gullvivan men blommar tidigare än den vanliga gullvivan. Jag tror det är en Lundviva men jag är inte säker eftersom namnlappen har försvunnit.
Scillan och vårstjärnan bjuder också på ljuvlig blomning!Ha en fin lördagskväll!
Image and video hosting by TinyPic

7 kommentarer:

 1. Men sååå härlig med synliga rabatter! Här ligger allt under snöhögar fortfarande sen har det dessutom snöat hela dagen... håhåjaja!
  trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Det ser ut ungefär som hos mig. Visst är det underbart att man hittar nya skott och blommor varje dag man går sin trädgårdsrunda nu!
  Ha det bra
  /Helen

  SvaraRadera
 3. En knopp hit o en knopp dit-- man njuter o förundras över hur växtkraften slänger fram den ena fina växten efter den andra. Naturen är vidunderlig.
  Hoppas du inte har för ont utan kan njuta av allt det fina som spirar.
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 4. Så härligt med vårens alla blommor och så duktig du blivit att göra fotokollage (eller vad det nu kan heta). Ser proffsigt ut.
  Kram zissi

  SvaraRadera
 5. Hos mig är det 'tvärt om' - julrosorna blommar för fullt men Kejsarkronan lyser verkligen med sin frånvaro. Kanske överlevde den inte vintern..? Synd i så fall... :(
  Hoppas Milla kryar på sig snabbt! :)
  /Gunilla

  SvaraRadera
 6. Vad skönt att Milla är på bättringsvägen.

  För övrigt har jag mest ingående studerat dina blåa blommor. Jag är lite förvirrad över om det bara är scilla vi har eller något annat också ... Scillan verkar ju hänga neråt och några andra blåa blommor har vänt sig uppåt ...(påminner om vårstjärna, men färre kronblad) Jaja, vackra är de i alla fall så jag får väl lägga upp en bild och vad ni andra tycker.

  SvaraRadera
 7. Härliga bildcollage! Här rensar jag också en liten bit av rabatterna varje dag! Vårblomningen har nog hunnit längre hos dig!
  Det är så härligt när man upptäcker nytt varje dag i rabatterna!
  Ha en skön söndag!
  // Margot

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.