lördag 23 januari 2010

Plastväxthuset har gett upp!

Nu har mitt gröna plastväxthus brakat ihop av snön. Det är ju från -06 och har stått ute på vintrarna så det började bli riktigt dåligt. Det var bara den gröna plasten som har varit kvar. Den andra plasten har lossnat så jag brukar sätta in annan plast mellan den gröna och ställningen. Men när det kom en massa snö på taket så höll inte takets stålställningen längre.


Sen när snön försvunnit får vi ta bort det här. Jag tycker det har funkat väldigt bra med ett plastväxthus. Jag brukar ha mina sådder där. Så till våren får jag nog leta efter ett nytt. Ett riktigt växthus har jag nog inte behov av eftersom jag bara har det till sådderna. Sen tycker jag det är skönt att det är lättmonterat och att det inte behöver städas eftersom jag inte riktigt har kraft till sånt.

Nu har jag sått ännu lite fler perenner som sen får komma ut i kylan efter ett dygn inne:
*Strandveronika
*Praktrudbeckia
*Ostronört
*Spjutkakalia
*Anagrambräcka
*Prärieglim
*Bisamruta
*Solbrud
*Swertia speciosa

Ja det blir lite då och då! Till slut får jag nog allt sått.
Nu ska jag ta lite kaffe!


Ni får ha en fin helg!

6 kommentarer:

 1. Fy va trist, men vilken tur att du inte hade några sådder därinne - för det hade du väl inte hunnit sätta ut? Ha de ett sådant där jag bodde förut men det gav jag bort till syrran när vi flyttade till hus med riktigt växthus.
  Själv ligger jag lågt med sådderna eftersom de brukar stå i köksfönstret o vi håller på river ut köket, men om några veckor är det dags - längtar....

  SvaraRadera
 2. Ja den där snön kan ställa till det. Inte så kul. /Knatten

  SvaraRadera
 3. Godmorgon
  Så trist med växthuset men jag säger som Maloppa - tur det inte var några växter där.
  Det har blivit rutin att titta in i din blogg och se om du gjort något nytt med bilderna men nu håller allt på att vara så bra så du kan luta dig bakåt i fåtöljen och bara njuta.

  Kram
  Alba

  SvaraRadera
 4. Det är inget vidare med Tung snö. Du får försöka få ett nytt till våren. Var ska du annars göra av ALLA dina sådder??
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 5. Nej! Vilken tur att det inte fanns växter i den. Jag har också några sådana men vi brukar plocka bort dem efter uteplanteringen - annars brukar vi vara lite slarviga med det mesta. Växthus är ett måste - frösådderna på våren och sommaren tomater etc. Fick mitt växthus förra sommaren, den är inte helt färdig men så gott som. Ser några intressant okänd växtnamn på `sånings-listan´som jag måste kolla upp och se vad det är.

  SvaraRadera
 6. Milda makter vad sådder! Jag är imponerad. Hur stor trädgård har du, var gör du av alla plantor? Och vilket jobb! Ska bli kul att se vad det blir av allt till sommaren. Hoppas på många fina bilder!
  C.

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.