tisdag 12 januari 2010

Hihi..så det kan bli!

Jag har ju hängt ut mat till fåglarna bredvid fågelbordhuset. Det är nötter i en nätpåse och talgbollar. Men idag var jag tvungen att sätta dit några fler talgbollar för det såg ut som något annart tyckte jag. Så här var det innan jag ändrade:


Ser ni vad jag menar? Det var ännu värre på lite håll...haha!

Det blev bättre när jag kompletterade med fler talgbollar:


Puhh... nu ser det inte alls ut som det där...hihi!

Förra året åt fåglarna upp nötterna direkt men i år verkar dom inte gilla dom så den påsen minskar inte heller! Jag tycker det är ganska lite fåglar som kommer och äter. I fågelbordet har jag solrosfrön men det minskar inte heller så mycket! Visst är det konstigt! Jag började ju mata rätt tidigt i år så att fåglarna skulle hitta hit men det verkar inte hjälpa!

10 kommentarer:

 1. Hi Hi hur det blir ibland. De kanske kommer så småningom men jag förstår att du undrar. Kram

  SvaraRadera
 2. hihi, de var kanske lite pryda förut och ville inte komma...=)
  Fast vi har lite samma problem här, det är bara skator och kråkor som kommer och äter, inte många av de små "gulliga" kommer i år, jag vet inte vad det kan vara.

  SvaraRadera
 3. Hi,hi!! Ja sådana prydnader får du inte ha din trädgård då kanske varken fåglar eller folk vågar hälsa på er.
  /zissi

  SvaraRadera
 4. Hmmm...ja du, där behövde man inte fantasi engång för att se vad det där föreställde:-), inte undra på om fåglarna inte kom, de blev väl generade. Nu efter din " tillhyfsning" skall du se att de dyker upp igen.
  Kram

  Ps. Såg i min blogglista att detta inlägg inte kom upp, utan det var ditt förra, har jag gjort ngt fel vid inmatnining av listan eller varför blir det så, någon ide eller tips.? ds

  SvaraRadera
 5. Hej igen,
  har "lagt in" på nytt flera gånger, jag har rätt adress men problemet kvarstår. När jag klickar på blomster så hamnar jag på ditt sista inlägg, men det uppdateras inte. Har sett att det är så på ngn fler blogg och jag kan inte klura ut var felet är.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hi, hi...så det kan bli!
  Tror att fåglarna rör sig mindre i kyla för att spara energi. De kommer nog förmodligen när det blir humanare fågeltemperaturer :)
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 7. Ja tänk så det kan bli *ler*. Själv gjorde jag egna talgbollar i muffinsformar som jag hängde upp, maken tyckte de hängde lite konstigt och flyttade om dem lite. Påföljden blev att den stora fågel (-hunden) nådde upp och åt upp en hel med snöre o allt....

  SvaraRadera
 8. Ja ibland blir det något annat av en nötpåse och två talgbollar.HIHI.

  Vi har lite glest med fåglar vid fågelbordet ochså men vi har inte hängt ut någon liknande dekoration som skrämt fåglarna eller är dom pryd.Vi har haft så fint väder så de kanske inte behöver äta så mycket för att hålla värmen.

  Ha en fortsatt fin dag
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 9. Ja, kanske fåglarna är pryda? ;)
  Det är många som klagar över att det är färre småfåglar i år än det brukar vara. Vad det beror på vet jag inte. Här hos mig går det solrosfrön i mängder, men talgbollar och jordnötter är inte så populära.

  SvaraRadera
 10. Nu ser det ut som en missbildad ....ja, du vet...

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.