Nu har jag gjort en jordgubbspaj till midsommaraftonen!
Denna paj ska ätas kall! Mums vad god den är!
Här kommer receptet:
100 g smör
1,5 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Blanda ingredienserna och tryck ut degen i en låg pajform.
Lägg sedan över skivade jordgubbar ( 250 g). Jag tog knappt 1 dl.
Blanda sedan:
3 dl gräddfil
1 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Häll detta över jordgubbarna.
Grädda i 200 grader i ca 30 min (ej längre)
Fyllningen kan se lite rinnig ut när pajen är klar men den stelnar sedan!
Serveras kyld!
Tillägg...jag brukar inte ha något till den här pajen. Det behövs inte tycker jag!
Gött gött;) Ha en trevlig midsommar/Monne
SvaraRaderaMm ser väldigt gott ut. Måste testas nån gång. Har du nånting till , kanske varm vaniljsås. Kram
SvaraRaderaLena...nej jag har inget till. Det behövs inte.
SvaraRaderaDet där ser gott ut. Måste absolut provbakas, men inte till midsommar, det hinner jag inte.
SvaraRaderaTrevlig Midsommarhelg vill jag önska dig.
Kram!
Tack för din kommentar. Verkar vara en "kanonpaj" skall testa så fort jag hinner. Våra egna jordgubbar är på framfart. Det räcker ju att bara titta på den så blir man ju hungrig och gottsugen.
SvaraRaderaHa en trevlig Midsommarhelg
Kram
Ser fantastiskt gott ut, tack för recept. Ha en fin fortsättning på midsommar!
SvaraRadera/Annika