Överst knäck-koket i stekpannan, under den färdiga knäcken.
Det här receptet har jag på knäcken:
50 g ( 3/4 dl) sötmandel
1,5 msk smör / margarin
2 dl socker
2 dl ljus sirap
1,5 dl grädde
Skålla, skala och hacka mandeln.
Blanda smör, socker, sirap och grädde i tjockbottnad kastrull. Jag tog i år stekpannan.
Koka och rör tills en droppe smet i kallt vatten kan formas till en kula.
Blanda i mandeln och häll upp i formarna.
Låt stelna på sval plats.
Njuuuut!!!
Har aldrig provat det, jag kokar mina i micron, det går superbra och snabbt.
SvaraRaderaoch jag är så lat att jag kokar ingen knäck
SvaraRaderaha det så bra
maggan
bra att veta då jag ska koka knäcken:)
SvaraRaderaHa en underbar dag!!
Det ser verkligen frästande gott ut
SvaraRaderaMen jag gör ingen knäck alls, har
slutat göra det, för ca 20 år sedan
Lovade dyrt o heligt att aldrig mera förstöra grytor karotter spisar mickrougnar el.dyl.
Även bränna sig varje gång o säga
fula ord inför barnen, Nej sagt är sagt. Det hjälper inte med nya bra ideér, för mig hade det ändå blivit
katastrof.Nu är barnen vuxna men retar mig varje år med att fråga om jag gjort knäck.
Men du har lyckats bra Grattis
// Eva
Njuter även av din blogg.
SvaraRaderaHej från Törnrosa
Jadu det där med knäck är en hel vetenskap! Vår fick man äta med sked!! Önskar dej ett gott 2013!/Lila-Christina
SvaraRadera