söndag 9 oktober 2011

Nu är den här igen.......

S
å var det dags igen för den första frosten! Inget jag längtar efter men den kommer ändå! Just nu är det strålande sol, 4 grader varmt, men spåren av frosten syns fortfarande:
Änglatrumpeterna i rabatten ska jag inte spara. Jag har så många så dessa får vara kvar och drabbas av kylan!

Visst är det trist med den första frosten men jag kan ändå se det vackra i det hela när blommor och blad får frostskimmer på sig:

Här är det sommarmalva och krasseblad som dukat under!

Igår plockade vi in alla pelargoner och fuchsior. Men vi hann inte få in allt som skulle in så dom fick bli täckta med fiberduk. Dom klarade natten bra under fiberduken:Idag ska vi ta bort mycket av sommarblommorna och plantera ner en massa lökar som jag köpt billigt på Lidl. Det tråkigaste är att få ner dom i jorden men det är bra att passa på nu när vi ändå tar bort en del och gräver upp dahliaknölarna!

Image and video hosting by TinyPic

12 kommentarer:

 1. Håller med dig om att frosten är vacker men det är ändå lite trist att den är här nu;( Fast nu blir det tid till mys inne istället;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Samma här, frost och nästan röd himmel när vi vaknade i morse... Jag tycker att det är vackert.

  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 3. Ja, det var i sista liten vi klarade bärga sommarblomster och jag ska vara enig med dig, det ser vackert ut ute i frostskrud :)

  SvaraRadera
 4. Ja det känns trist när frosten kommer.
  Vi klarade oss ute på sommarstället plus0,1 så inget frös ner men här i samhället där vi bor hade det varit minus 1 vi bor 3 mil ifrån sommarstugan.


  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Ingen riktig nattfrost än hos oss men det är nog bara en tidsfråga när den kommer och då blir det väl till att gräva upp dahliorna.
  kram mia

  SvaraRadera
 6. Mmmm hösten är här o de går inte att ungå det nu längre Kram Suss

  SvaraRadera
 7. Ja det går väl inte att prata bort hösten längre, 4,6 minus inatt men en klar och fin dag. Lite sorgligt är det allt ändå. (:D Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 8. Ja nu är den här men vi fick vänta på den lite i år... förhoppningsvis så får vi en mildare vinter i år? Jag vill tro det =)
  Bilden på sommarmalvan var fin.
  kramis Mari

  SvaraRadera
 9. Frosten är en tråkig besökare. För att se lite positivt på det hela så är ju bilden med Malvan och krassebladen riktigt vacker.

  Ha en bra kväll

  Kram
  Alba

  SvaraRadera
 10. Här har vi inte haft frost än, skönt. Det har varit en underbar dag idag med sol och blå himmel, så risk finns nog att det blir kallt inatt...
  Ska försöka sätta lite vårlökar imorgon, måste ju planera för en blommande vår :-)
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 11. Jo, men visst är det vackert ändå när det gnistrar. Och det går ju ändå inte att undvika (om man inte flyttar till medelhavet förstås ;-) så det är lika bra att försöka hitta det vackra i det. Och gräva ner vårlökar som "tröst" - då vet man att det snart kommer upp en massa fint igen :-)

  Ha en finfin fortsättning på helgen!
  Annika

  SvaraRadera
 12. Hejsan!
  Någonstans på vägen har jag tappat bort dig. D>et blir ofta så för oss bloggare att man kommenterar först och främst dem som lämnar själva kommentarer.
  Nu har jag dock hittat hit igen vilket är trevligt!
  Ang om att plocka pelargoner och annat in för vinterförvaring är jag själv så himla obstinat och VILL INTE ÄNNU! Maken tycker dock att det är för dyrt att ha frostvakt i växthuset så att jag får väl ta reson....;(! /Anja

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.