onsdag 22 juni 2011

Jag gillar faktiskt praktlysing...vågar jag säga det??

P
raktlysing är en blomma som många verkar hata! Men jag gillar den faktiskt! Det är en blomma som gärna sprider sig så det bör man veta när man bestämmer planteringen av den! Mina växer på en plats där det inte gör något om dom sprider sig:


                                                        Visst lyser den upp!!!

En till bild:


Det strular fortfarande med bilderna för mig men jag gjorde på ett annat sätt nu! Jag laddade hem dom som vanligt. Sen klickade jag på bilden och kopierade den. Efter det klistrade jag in den i bloggen..... Voilaaa!!!
Tack Tant Otteskrufv för tipset att kopiera in bilden!
Image and video hosting by TinyPic

22 kommentarer:

 1. ÅÅÅÅ blev så glad av dina bilder. JAG gillar dom praktlysingen, blir glad av dom så det så...
  Visst är det jobbigt när bloggen strular. Min har strulat nu i en månads tid man lär sig så småningom att ta sig runt problemen och göra på annat vis för att få till det som man vill. ha en fin fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också praktlysing. Den är så gul och fin i rabatten.
  Trevlig Midsommar.

  SvaraRadera
 3. Visst är den vacker. Vet du, idag har den första blomman, av blomman för dagen som jag fick av dig, slagit ut. Så vacker!
  Kram zissi

  SvaraRadera
 4. Alla blommor är vackra och fyller sin plats :)
  Trevlig Midsommar! /Bea

  SvaraRadera
 5. Jag gillar också Praktlysing! Många kallar dem för dassblommor. Men de har en suuperfin färg och lyser upp sååå fint i rabatterna:)//Helén

  SvaraRadera
 6. Jag gillar också praktlysing men som du säger den sprider ju sig lätt så det gäller att hitta en bra växtplats från början;)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Pust, jag tänkte just skriva att praktlysingen absolut inte är min favortit!! När vi köpte vårt hus förra våren, fanns em STOR rabatt med BARA praktlysing.....nu inte en enda...men nya perenner. Fast några fick vara kvar bakom rabatten i grönområdet.
  Ha en go midsommar! Anita

  SvaraRadera
 8. Jag gilar också Praktlysingen men den fick flytat ut eftersom den bredde ut sig liite väl häftigt där den stod (tog över hela planteringen)

  SvaraRadera
 9. Allt som lyser upp gillar jag. Trodde faktiskt att det bara var jag som har strul med bloggen. Är ju rätt ko-ko vad gäller datorer.
  Ha en skön Midsommar
  Kram

  SvaraRadera
 10. ja de lyser upp ,jag har den också i min rabatt, i en rabatt som jag kallar min vilda rabatt. Gillar att ta in den i buketter.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 11. samma här! tog stora tuvor med mig från förra gården och nu börjar de bre ut sig här på vårt nya ställe! blir så fint då de blommar!
  glad midsommar
  susanne

  SvaraRadera
 12. Här har du en till..gäller bara att hålla efter dom..Trevlig Midsommar..Maria

  SvaraRadera
 13. Den suckar jag inte över men Vinca och penningblad tycker jag är riktiga ogräs som är svåra att rensa undan där de tagit sig in!

  SvaraRadera
 14. Jag håller med dig, den lyser upp fint det gäller bara att hålla efter den så är det inga större problem.
  trevlig midsommar
  mia

  SvaraRadera
 15. Jag tycker också att praktlysing är riktigt härliga blommor.
  Tack för tipset med bilderna, jag hade också problem men gjorde som du skrev och det funkade ju jättebra! =D

  Ha en riktigt trevlig midsommar!
  Marie

  SvaraRadera
 16. De lyser verkligen upp :) kram Suss

  SvaraRadera
 17. Jag får väl också skämmas som har praktlysing i min rabatt! Jag har aldrig haft något emot gula blommor, och praktlysingen är ju faktiskt praktfull. Torra somrar är det dock besvärligt med den eftersom den i min sandjord tenderar sloka i hettan. /Mimi

  SvaraRadera
 18. Kikar in o önskar dig en trevlig midsommar! Kram Helen

  SvaraRadera
 19. Praktlysing är fint. Jag har planterat den på flera ställen på stugan. Varje år kommer samma små ruggar upp, den vägrar att sprida sig. :(

  SvaraRadera
 20. Är helt ny på trädgårds-området. Har sett dessa vackra blommande gula blommor i både trädgårdar o här o där längs vägarna i sommar. SÅDANA vill jag ha tänkte jag och sökte på nätet och fann dig! Vilken fantasktisk blogg!!! Kan du hjälpa mig, tro? Köper man praktlysing som fröer eller som planta? Har en stooor slänt att fylla, efter tidigare ägares kompost-släng-del i trädgården. Hur tätt behöver man så eller plantera? Lite stenigt och svårtillgängligt att komma åt där jag tänkt ha dem, finns det nåt smidigt sätt att få dem att gro o sprida sig?

  SvaraRadera
 21. Anonym...Praktlysing är som ett ogräs i många trädgårdar. Jag har inte sått mina utan dom fanns här redan när jag flyttade hit. Dom sprider sig gärna själv och tar gärna över rabatterna!
  Dom finns säkert att köpa som planta men jag skulle istället fråga någon trädgårdsägare som har blomman om du kan få lite. Jag tror att trädgårdsägaren blir jätteglad att bli av med lite av den plantan!
  Lycka till med din slänt!

  SvaraRadera
 22. Hejsan! Jo den är fin och tacksam. Och trivs alldeles utmärkt här uppe. Många hatar den, men inte jag. För den lyser upp nu när hösten kommer.
  Mvh Kerstin

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.