söndag 13 mars 2011

Lökar från Odla!

I
går hämtade vi ut ett paket från Odla! Det var liljelökar som jag hade beställt och en söt dahlia som jag fick som bonus:Högst upp till vänster är bonusdahlian "Smarty". Sen kommer liljan "Double Magic Star", asiatisk lilja "Forever Marjolein", tigerliljan "Sweet Surrender", under dahlian ligger doftliljan, sen liljan "Black Beauty", asiatiska liljan "Orange Electric" och till sist tigerliljan "Leightlinii". Sen fick jag 3 kolor som jag snabbt slukade...hihi!

Härligt med fina liljor! Jag älskar liljor och har redan många i min trädgård men några fler får jag alltid plats för! Det går åt att man sen har koll på dom varje dag och plockar bort liljebaggarna!!
Jag brukar ju köpa liljor på trädgårdsmässan i Älvsjö men i år ska jag inte köpa liljor där! Det blir aldrig dom som visas på löklådans bild! Skulle dessa liljor inte stämma är det bara att ta kontakt med Odla så fixar det sig!

Nu får lådan med lökarna stå under såhyllan på köksgolvet. Där är det rätt så svalt! Ja nu väntar jag och lökarna bara på våren!!!
Image and video hosting by TinyPic

8 kommentarer:

 1. Så spännande med nya liljor, då kanske jag får mitt paket snart också från Odla:) Tre av dom liljor du har fått ingår i mitt paket också! Liljor är så vackra! Jag köper aldrig mer liljor från någon mässa heller, det blir alltid fel färg och det är så irriterande! För nåt år sedan köpte jag 16 liljelökar i olika pastellfärger på Älvsjömässan, alltså inga gula eller röda! Gissa om jag blev besviken när två av liljorna visade sig vara gula och resten mörkröda! Då betalar jag hellre lite mer och får det jag vill ha:)
  Ha en fin kväll!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 2. Jag gjorde en liljebeställning i höstas och klarade inte hitta plats till dom så nu håller det. Men visst är dom tjusiga, jag låter mig förföras av dina bilder. Undrar hur man kan fördubbla storleken på trädgården över natten, jag behöver plats!

  SvaraRadera
 3. Dessa liljebaggar är ett fördärv, men som du säger håller man koll och plockar dem direkt så är det ok:) Tycker att du har köpt riktigt snygga liljor. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Hej Irene!
  Kul att paketen har börjat skickas ut, då får jag kanske mitt också snart.
  Ja, Liljor måste man ju beställa, dom är ju så ljuvliga.
  Önskar dig en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 5. Vad härligt att du fått din beställning. Jag väntar fortfarande på min. Tack för namnen på de blå blommorna. Nu har jag lite att välja på nästa år. =)
  Hoppas du får en skön dag.
  Hos mig har solen plötsligt tittat fram.
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Jisses vad liljor du köpt...hihi. Det kommer bli underbart snyggt. Hade liljebaggar för första gången i somras, fy va illa:(. Mässan kan man handla på om man vill köpa "grisen i säcken" ...hihi. Men jag o Cathis hade tur som fick jättefina liljor:) Kram Helén

  SvaraRadera
 7. Vad fina! har själv funderat på att beställa liljor från odla men tvekat, men förstår att du varit nöjd med dina beställningar så nu tror jag att jag skicka in en beställning också.
  mvh mia

  SvaraRadera
 8. Härligt med blomsterpaketi brevlådan! Doftliljan skulle jag kunna tänka mig i min trädgård, annars är jag inte så förtjust i just liljor. Smaken är ju som baken :-)
  Hoppas våren kommer till dig snart. Här känns det som att den faktiskt är här nu, jippie.
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.