ejongapsrankan är en ettåring som jag har för första gången. Jag sådde den redan i mitten av februari men det är nu den blommar som bäst! Synd att den tar sån tid på sig! Undra om jag ska försöka så den ännu tidigare nästa år...vi får se! Fin är den i alla fall:
Sååå vacker!
Jag har läst att man kan övervintra den i ett frostfritt uterum men ett sånt har jag inte. Jag får klippa ner den sen och testa att övervintra den inne. Det skulle vara roligt att se om det funkar!
Idag bakade jag en enkel äppelkaka. Jag hittad receptet på Odlas forum. Här kommer det:
Lätt och snabb äppelkaka:
2 ägg och 1,5 dl strösocker vispas fluffigt.
Rör sen ner 1,5 dl vetemjöl ( man har inget bakpulver i denna kaka)
Häll över i en form ( jag smörjde och mjölade den först) och täck ytan med klyftade äpplen.
Hyvla över smör efter samvete och avsluta med att strö på råsocker. ( Jag hade inget råsocker så jag tog lite strösocker)
Ställ in i ugn 175 grader i ca 0,5 timma.
Servera med glass, vispgrädde eller vaniljsås. Men jag hade inget till utan tog en bit till kaffet...mums!!
Gott till kaffet!
På den tiden jag åt sådant hade jag nog prövat ditt recept men äter numera LCHF:) Lejongapsrankan är jättesöt, jag köpte sticklingar för ett par år sedan och satte i en ampel och HIMMEL vad den växte jag hade tänkt att försöka övervintra den men glömde av det( Ha en trevlig helg och var rädd om ryggen/Monne
SvaraRaderaJag sådde också Lejongapsranka i februari. Precis som du säger så blommar den som bäst nu. Synd att den är så sen.
SvaraRaderaJag ska försöka övervintra den inne i rumstemp. och extraljus.
Åh vad sugen jag blir på äppelkaka - den ser så god ut.
Ha en fin helg.
Kram
Alba
Lejongapsrankan har jag aldrig sett eller hört talas om tidigare men den är ju jättefin!
SvaraRaderaMmm, gott med äppelkaka :-)
Ha en skön helg. Kram, Ingela
Av de goda äpplena jag fick av dig i veckan gjorde jag i går precis samma äppelkaka som du. Jag gjorde vaniljsås till som de andra tog men jag tyckte den var godast naturell.
SvaraRaderaKram zissi
Jättekul att läsa din blogg och titta på alla bilder. Lejongapsrankan är min väninnas favorit och jag ser nu att jag måste ha en sån också...nästa år:)
SvaraRaderaVilken söt blomma. Vet ju inte om man kan frysa saften eftersom det är första gången jag gör det. Men det bör ju gå. Ska kika in på Gelas blogg och se om hon har skrivit nåt om det. Det är därifrån jag fått receptet nu i år. Den bör ju stå sig för det är natriumbensoat i. Kramar.
SvaraRaderaSåg gott ut med äppelkakan.... blir riktigt sugen ;-) Får ta med lite äpplen till jobbet o se om jag hinner baka en där.
SvaraRaderaTrevlig ampelväxt du sått, finns den i fler färger tro? Har sett en liknande i mörkt blåviolett....
Hoppas du får en riktigt gôrgo helg
Nina
Vilken fin blogg du har!
SvaraRaderaJag har övervintrat min lejongapsranka i säkert 15 år nu. Har funkat både inomhus och i ett svalt förråd. Den blommar redan i mars. När man behöver den som bäst. :-)
/Mia