lördag 31 juli 2010

Plantor i nya rabatten och dahliablom!!

N
u har den långa nya rabatten fått en massa plantor. Det blev dom här:
*Aklejor, *Lundviva, *Bollvivor, *Alunrot "Green Finch", *Violkungsljus "Violetta", *Brunnäva vit, *Hängpimpinell vit, *Spjutkakalia, *Jättevallmo "Picoteé, *Jättevallmo "Choir Boy", *Jättevallmo "Carneum", *Stjärnflocka, *Franskt kungsljus vit, 'Kanderlaberviva, *Tovsippa, *Studentnejlika, *Primula "Millers Crimson".
Så här ser rabatten ut nu:


Vi får se hur dom här plantorna trivs här i skuggan. Men funkar dom inte är det ju bara att flytta dom. Man måste testa sig fram!

Nu blommar mina dahlior så fint. Först kommer ett collage på dom dahlierna som jag sådde förra året. Knölarna övervintrade i rumstemperatur och överlevde! I år har dessa dahlior blivit riktigt höga!Av årets sådda dahlior är det en del som börjat blomma:


Fröerna till dom här kommer från förra årets dahlior. Det är så spännande när dom börjar blomma eftersom man inte vet vilken färg fröplantorna kommer att få! Dom blir inte lika som moderplantan.

Ha en fin lördagskväll!
Image and video hosting by TinyPic

5 kommentarer:

 1. Va´kul med en ny rabatt. Och vad mycket du fick plats med. Vackra dahlior. Spännande att se hur de komer att bli. Kram

  SvaraRadera
 2. Så fint i skuggan, ska bli kul att se längre fram.

  Trevlig helg!
  Agneta

  SvaraRadera
 3. Härligt med ny rabatt! Och som sagt, funkar det inte är det bara att flytta.
  Spännande med de frösådda dahliorna, det kan ju bli vad som helst. Men vackra är de iaf!
  Ha en fortsatt bra helg.
  /Helen

  SvaraRadera
 4. härligt med både nya plant och ny rabatt:)
  Såg du att du kunde få iallafal rosa krollilja av mig om du vill...ska kolla hur det är med den vita om jag har några över.
  ha det gott

  SvaraRadera
 5. Jättefin rabatt! Och så mycket fantastiska spännande saker du planterat!! Dahliorna är jättefina! Önskar jag hade frösått lite också i år, men det blev inget av den saken! Nästa år sen! Hälsn Mimi

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.