måndag 26 juli 2010

Krolliljesådderna planteras ut och liljeblom.

N
u har det varit regnväder i några dagar. Idag regnar det i alla fall inte lika mycket som igår men det stänker lite mest hela tiden. Men då passar det ju perfekt att flytta lite sådder. För två år sen sådde jag krolliljor och dom har varit planterade i pallkragen men där verkar det inte hända så mycket så nu fick dom komma ut i rabatterna i stället.
Det var 22 st krolliljebäbisar! Hoppas att dom börjar växa bättre nu!

Här ligger dom i väntan på att få komma ut i rabatten!

Jag har ju inga krolliljor i min trädgård och det saknar jag. När jag var på trädgårdsmässan i Älvsjö i våras så passade jag på att köpa 10 st för 100 kr av holländarna. Jag vet att det ofta blir andra än bilderna på lådorna visar men jag trodde ialla fall att det skulle bli krolliljor för jag plockade bara från dom lådorna. Nu börjar liljorna blomma och ingen verkar vara en krollilja.......vilken osis!
Nu gillar jag ju alla liljor och dom här är ju också fina men jag hade sett fram emot krolliljor!!

Ett annat år köpte jag också liljor på mässan. Jag brukar passa på när dom rear ut dom.....10 st för 100 kr. Det blev inte heller dom som jag trodde men jag tycker den är fin i alla fall:
Regnvåta liljor!

Image and video hosting by TinyPic

4 kommentarer:

 1. Kul med krolliljebebisarna:) Holländarna ska jag ALDRIG mera köpa av, det blir nämligen ALDRIG rätt;( De skulle egentligen anmälas på något vis för det är falsk varudeklaration att sälja något under falskt namn. Har handlat en hel del av dem förr och INGENTING var rätt. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Jag köpte rötter som skulle bli vallmosorter, hemma i rabatten kom det upp tre aklejor. I och för sig helt ok för jag hade inte aklejor som såg ut så, men visst bör man ju få vad man köpt! Men vad härligt med mycket små krolliljor att vänta på i några år. Fint! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 3. De var fina de liljorna också även om du sett framemot något annat. Så mycket fina blommor du sått, vilken blomsterfägring i din trädgård.

  SvaraRadera
 4. Vackra liljor! Jag har också köpt av holländarna. Jag plockade ur olika lådor, som skulle ha olika färger, men alla blev mörkröda. Vackra i och för sig, men inte vad jag väntat mig.
  Krolliljorna blir säkert fina!
  Ha det bra!
  Christina

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.