måndag 5 juli 2010

De stora, gamla änglatrumperna och vallmoblom!

I
gårdagens inlägg visade jag en bild där några av mina änglatrumpeter syntes. Dom är inte så gamla. Jag har andra änglatrumpeter som är äldre. Den älsta är 5 år nu och höjden är ca 210 cm. Den kommer säkert bli högre när den får växa till sig! Alla änglatrumpeter övervintrar jag i min övre hall i vanlig rumstemperatur.

Här står dom vid hammock-klätterställningen. Det är den i mitten som är äldst. De andra kommer jag inte riktigt ihåg hur gamla dom är. Men inte så gamla som 5 år!

Ser ni vilken kraftig stam den har!

Nu börjar de direktsådda ettåringa vallmon att blomma. Det är många som inte är så stora. Det beror nog på att jag var lite dålig på att gallra småplantorna:

Här blommar vallmo ihop med borstnejlikor!


Image and video hosting by TinyPic

7 kommentarer:

 1. Så läcker färg på vallmon, och sen kombinationen med borstnejlikan förstärkte liksom färgprakten.
  Kram zissi

  SvaraRadera
 2. Imponerande änglatrumpeter. Hoppas dom får många blommor också. Själv har jag bara en liten en som jag lyckats övervintra i matkällaren. Alltid en början..
  Ha det gott / Stina

  SvaraRadera
 3. Vallmo gillar jag, tyckte speciellt mycket om den riktigt mörka. Borstnejlikor gillar jag ännu mer. Minns dem från när jag var ung :-) och sen är de ju så tåliga i buketter också.
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 4. Änglatrumpeter med några år på 'nacken' blir härligt stora och blomrika, du har ett fint litet träd. Fina färger på Vallmon!

  SvaraRadera
 5. Jag får alltid ohyra på mina Änglatrumpeter på vintern, hur klarar du av dem?? Härliga stora fina är dina!! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 6. Jag har många änglatrumpeter och vissa är ca. 8 år gamla, men i våras har jag gjord mig av med flera stora sådana. Ha en fortsatt skön vecka, Petra B.

  SvaraRadera
 7. Mimi...jag får alltid löss på mina under vintern. Försöker duscha dom någon gång men blir inte av med lössen då. Sen när dom kommer ut lägger jag dom ner och duschar dom ordentligt med stark stråle. Då brukar dom försvinna! / Irene

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.