onsdag 3 mars 2010

Omskolning av Blåsalvian...

N
u har jag skolat om blåsalvian. Jag är så glad för dom grodde så bra. Förra året blev det inget med blåsalvia-sådden. Nu fick jag 20 st små söta salviabebisar!För att det ska gå lätt att ta isär de små groddarna brukar jag låta bli att vattna sådden kvällen innan jag ska omskola. Är jorden torrare så går det lättare att få isär tätt groende plantor.

När jag skulle ta in så-brickan som jag har på altanen hade det blåst in en massa snö i den och den var helt nedisad. Så jag fick vänta lite medan det tinade upp:


Nu får den vara kvar här inne eftersom det snart är dags att  börja så de blommor som ska sås i mars...härligt! Nu var det länge sen jag sådde något.

Image and video hosting by TinyPic

6 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att få känna jord och växter mellan fingrarna! jag omskolade mina Echium candicans i helgen - man får verkligen vårkänslor! =)
  Ha det bra
  /Helen

  SvaraRadera
 2. Nu har jag tid att komment o kan njuta av era sådder, eftersom jag inte sår själv är det såå mysigt att se hur det går för Er
  Nu sitter jag o gubben på altan o solar VARJE DAG VI HAR SOL
  Skönt med VÅR -aningarna
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 3. Blåsalvia har en så vacker färg.....
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. Vad roligt det är när sådden börjar kika upp ifrån jorden. Jag ´går och tittar varje dag på mina brickor om det händer något, men icke sa nicke. ingenting har hänt ännu.Jag väntar med spänning

  Kramis
  Camilla

  SvaraRadera
 5. Äntligen Mars :) håller med dig Irene nu får vi äntligen så lite mera... Va fint dina salvior hade grott, till helgen ska jag oxå plantera om en del paprikor och pelargoner.

  SvaraRadera
 6. Jag hade först inte tänkt att så nånting men det blev en del petunior men de har knappt visat sig ännu.Köpte fuchiasticklingar som jag skall plantera om. Mina från förra året har frusit i uterummet. Ha de gott. Anita

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.