lördag 5 december 2009

Mina gamla äppleträd!

Förra veckan passade jag att ta kort på mina gamla äppleträd. Jag har 2 st i min trädgård. Jag vet inte hur gamla dom är men huset byggdes 1921 och träden kan säkert vara från den tiden. Dom har spruckit och har en massa hål i sig och mossa och gräs som växer på dom men charmiga är dom!


Här ser ni hur det ena trädet har spruckit och gräset har slagit rot längst ner i sprickan.En bild lite närmare.I det andra trädet är det ett stort ihåligt hål!Oj vad är detta? Ett odjur?...näää det är bara ett träd-hål till!Ja vilka charmiga träd det är!

Jag hoppas att dom kommer klara sig i mååånga år men risken är att dom inte gör det men jag njuter av dom så länge som dom finns kvar.

I år blommade träden knappt något och det blev väldigt lite äpplen. Men förra året såg det ut så här:Helt underbart! Jag har aldrig förut sett dom blomma så fantastiskt och gick man nära så hörde man en symfoni av surrande bin som gottade sig i äppleblommorna. Den hösten blev det enormt med äpplen...vi gav bort kassvis med äpplen. Vi kunde inte ta rätt på allt själva!  En bild lite närmare på de underbara blommorna:Visst är det härligt att få njuta av såna bilder när det är mörkt och regnigt!

Ha en skön helg!

3 kommentarer:

 1. Äppleblom är så ljuvligt.... får hoppas det var en tillfällig svacka i år. Kan kanske vara bra o sätta några nya träd på tillväxt om de gamla skulle stryka med? Det tar ju några år för dem o växa....
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Vilka fantastiska äppelträd du har. Och vilken blommning dom bjöd på. Underbart.

  SvaraRadera
 3. Fantastisk blomning!

  Håller med Nina, det är nog bra med ett par backup-äppleträd. Man vet ju inte hur länge gamla träd orkar med...

  Ha det bra! =)
  /Marie

  SvaraRadera

Jag blir så glad när jag får kommentarer! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.